Drago nam je da Vam, prema našim saznanjima prvi u Hrvatskoj, možemo ponuditi najnapredniji "nevidljivi“ ortodontski aparatić – njemački WIN sustav!

Lingvalni ortodontski aparati, kod kojih su bravice postavljenje na unutarnjoj plohi zuba, počeli su se razvijati još 70-ih godina prošlog stoljeća, no početno oduševljenje aparatom koji se ne bi vidio ubrzo je splasnulo jer nije davao dobre rezultate.

Veliki korak unaprijed dogodio se 2002. godine kada je dr. Dirk Wiechmann iz Njemačke uveo individualizirane bravice i robotsko savijanje ortodontske žice. Upravo je WIN sustav lingvalnog aparata posljednji izum dr. Wiechmanna, te je plod više od desetljeća usavršavanja tehnike koja je još tada pokazivala odlične rezultate.

WIN aparatić

WIN aparatić

WIN sustav je vrh individualizacije i prilagodbe terapije svakom pojedinom pacijentu. Naime, postupak izrade WIN aparatića je sljedeći:

  1. Nakon prvog pregleda u našoj Poliklinici te dijagnosticiranja Vašeg problema zagriza i/ili položaja zuba dogovaramo termin kada vam uzimamo otiske materijalima visoke preciznosti
  2. Vaš otisak se šalje u Bad Essen, gdje se rade bravice kompletno individualizirane vašim zubima, a žice koje će vam ravnati zube savijaju roboti točno prema našem planu terapije
  3. WIN napravu očekujemo nakon 3-4 tjedna te tada dogovaramo termin za postavu naprave. Sama postava je kraća od postave klasičnog aparata, a i vrijeme prilagodbe je minimalno.
  4. Slijede kontrole, te ovisno o slučaju, završetak terapije u najbržem mogućem roku zbog velike preciznosti pomaka zuba

Iako je terapija prozirnim alignerima poput Invisalign-a također nevidljiva i od strane pacijenata traženo rješenje, bez obzira na neupitnu uspješnost u pojedinim slučajevima, ipak ne uspijeva postići preciznost i napredne pomake zubi poput lingvalnog WIN aparata.

Uspješnost WIN aparata je i znanstveno dokazana, nizom objavljenog znanstveno-istraživačkog rada koje možete pogledati klikom na sljedeće linkove: članak 1, članak 2.

Ako ste zainteresirani za WIN aparat, javite nam se, dajemo poseban popust za naših prvih 10 WIN pacijenata!

 

WIN aparatić